Το νησί της Κέρκυρας διαθέτει μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα:
Νούμπουλο: Το Κερκυραϊκό νούμπουλο είναι άριστης ποιότητας και αποτελείται από χοιρινό κόντρα φιλέτο ολόκληρο, αλατισμένο και πασπαλισμένο παντού με πιπέρι, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο σε φωτιά με λεπτά ξύλα και πολλά αρωματικά κλαριά: φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη, μυρτιά, μολοχάνθια, ρίγανη και φλούδα από αμύγδαλα.
Κουμ-κουάτ: Ο καρπός του δέντρου citrus-japonica, που ήρθε στην Ευρώπη από την Ιαπωνία μόλις το 1846 και φυτεύτηκε πειραματικά στην Κέρκυρα από τους Εγγλέζους. Έκτοτε τα παρασκευάσματά του, λικέρ, φρουί γκλασέ και γλυκό κουταλιού πωλούνται σε κάθε μαγαζί και τα αγοράζουν οι πάντες.
Κερκυραϊκές Φράουλες: Ποικιλία από μικροσκοπικές φράουλες (σαν αγριοφράουλες) με υπέροχο άρωμα. Πωλούνται μόνο την εποχή τους (Μάιος) Φρεσκαμέντα (παυλόσυκα ή φραγκόσυκα) Γλυκά, αρωματικά και γευστικά φρούτα από τους κάκτους πολύ δημοφιλή στην Κέρκυρα Τρώγονται παγωμένα με πολύ νερό, συνήθως το πρωί.
Συκομαΐδα: Φτιαγμένη από μούστο και ξεραμένα σύκα είναι αρωματισμένη με γλυκάνισο, πιπέρι και ούζο. Τρώγεται ως επιδόρπιο, ξηρός καρπός αλλά μπορεί να συνοδέψει και ουζάκι.
Μαντολάτο: Γλύκισμα φτιαγμένο από ταχίνι, ασπράδι αυγού, μέλι, και ολόκληρα αμύγδαλα.
Τσιτσιμπύρα: Το σήμα κατατεθέν των Επτανήσων από την εποχή των Εγγλέζων, σήμερα φτιάχνεται μόνο στη Κέρκυρα. Από χυμό λεμονιού, φυσικό λεμονέλαιο, τριμμένο τζίντζερ άριστης ποιότητος, άσπρες σταφίδες, νερό και ζάχαρη σήμερα παρασκευάζεται από μια μικρή βιοτεχνία του νησιού η οποία 'ζυμώνει' στα καζάνια της το ιστορικό αναψυκτικό. Νοστιμότατη και δροσιστική είναι έτοιμη μετά από τρεις εβδομάδες ζύμωσης και σερβίρεται στα καφενεία από το Πάσχα ως το Φθινόπωρο και λόγω της μεγάλης ζήτησης πίνεται πάντα φρέσκια και πολύ παγωμένη.
Κερκυραϊκές Μπύρες:Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία, από τις πρώτες της Ελλάδας, παράγει από το 2006 φρέσκες, αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπύρες,χωρίς συντηρητικά!
Σαπούνι ελαιόλαδου: Η παραδοσιακή σαπωνοποιία με ιστορία 170 χρόνων συνεχίζει να παράγει χειροποίητο σαπούνι βασισμένο στην ελιά. Το εργοστάσιο είναι επισκέψιμο.