Most popular articles
Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας. Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κερκύρας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 ως σωματείο και έλαβε τη σχετική...
Μαρίνα Γουβιών. Η υπερσύγχρονη μαρίνα των Γουβιών, μόλις 7 χλμ. από την πόλη, δεν αποτελεί μόνο τέλειο αραξοβόλι για χιλιάδες...
Κυνοπιάστες. Οι Κυνοπιάστες είναι ένας παλιός, επίσημα χαρακτηρισμένος, παραδοσιακός οικισμός, οκτώ (8) χλμ. νότια της πόλης, δύο (2) χλμ. δυτικά...
Μουσείο Ελιάς . Στους Κυνοπιάστες, ένα γραφικό χωριό επτά χιλιόμετρα δυτικά της πόλης , λειτουργεί το μουσείο της ελιάς <<Δονάτος...
Φιλαρμονική Σιναράδων. Ήταν αρχές του 1960 όταν ο Νικόλαος Πηγής του Νικολάου (πρόεδρο της κοινότητας) και ο Νικόλαος Γραμμένος (υπάλληλο...
Remove filters
Apply filters
Home / Γενικές Πληροφορίες / Ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Covid-19

Ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Covid-19

https://apps.apple.com/us/app/visit-greece/id1523802597

https://greecehealthfirst.gr/?lang=el

Ισχύοντα Πρωτόκολλα (Συχνές ερωτήσεις FAQ):

 • Τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά;
 • Ναι. Τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά τηρώντας συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.
 • Μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα όλο το 24ωρο;

  Ναι, η κυκλοφορία επιτρέπεται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 • Αφού φτάσω στην Ελλάδα, μπορώ να ταξιδέψω εντός της χώρας με τρένο, λεωφορείο, αεροπλάνο ή πλοίο;
  Ναι.

  Για τη μετακίνηση σε όλες τις ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας και με όλα τα μέσα (τρένο, λεωφορείο, αεροπλάνο ή πλοίο), οι επιβάτες θα πρέπει κατά την επιβίβαση να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (με χρονική ισχύ έως 9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση), ή πιστοποιητικό νόσησης (που εκδίδεται 14 ημέρες μετά τη νόσηση και ισχύει έως 6 μήνες) είτε αρνητικό PCR τεστ έως 72 ωρών ή rapid τεστ έως 48 ωρών. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να ταξιδεύουν και με αρνητικό self-test έως 24 ωρών (που έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr).

  Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου με την μέθοδο PCR και rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης έντυπα ή ηλεκτρονικά. Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στο εξωτερικό και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των ταξιδιωτών, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επιτράπηκε η είσοδός τους στην Ελλάδα.

 

 • Πού είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας;
  Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συνιστάται η χρήση της όπου παρατηρείται συνωστισμός.

 • Υπάρχουν γενικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζω από πριν για τη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ), τουριστικών λεωφορείων και ταξί;
  Στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, κλπ.), τα υπεραστικά λεωφορεία και τα τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας. Επιβάλλεται πρόστιμο για τη μη χρήση της. Στα ταξί, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τρεις επιβάτες, πέραν του οδηγού, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Η χρήση της μάσκας είναι και εδώ υποχρεωτική.
 • Πού μπορώ να κάνω διαγνωστικό τεστ για Covid-19 κατά την παραμονή μου στην Ελλάδα;  
  Εάν χρειάζεστε τεστ για SARS-CoV-2 πριν το ταξίδι της επιστροφής σας, επισκεφθείτε ένα από τα διαγνωστικά κέντρα που θα βρείτε στο Visit Greece App στην ενότητα Διαγνωστικά Κέντρα Covid-19. Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό ή στο τάμπλετ σας!

Άφιξη με Αεροπλάνο:

Έως την 18η Απριλίου 2022 και ώρα 6.00 π.μ. και για την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19 ισχύουν τα ακόλουθα:

Στους επιβάτες που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς επίσης από τις χώρες Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα), Κολομβία, Λιχτενστάιν, Λίβανος, Μαλαισία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Μπενίν, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκο, Τουρκία, Τυνησία και Φερόες Νήσοι επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα με την επίδειξη Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες για ένα από τα παρακάτω στοιχεία:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ 9 μηνών μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση,
ή
Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως 6 μήνες,
ή
Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους.

Στους ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται, επίσης, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Τέλος, στους επιβάτες που προέρχονται από όλες τις άλλες χώρες, η είσοδος στη χώρα, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κατάσταση, επιτρέπεται με την επίδειξη:
 
αρνητικού PCR τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών
ή
αρνητικού rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
 
Οι σχετικές βεβαιώσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί από πιστοποιημένα εργαστήρια στην αγγλική γλώσσα.

Κατά την άφιξη όλων των ταξιδιωτών στη χώρα, θα πραγματοποιείται επιπρόσθετα δειγματοληπτικός έλεγχος (PCR ή rapid test). Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό θα ισχύει καραντίνα 5 ημερών. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί, με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, λήγει ο προσωρινός περιορισμός. Εάν ο πυρετός συνεχίζει μετά την πάροδο των 5 ημερών, παρατείνεται ο προσωρινός περιορισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Ωστόσο, οι επιβάτες αυτοί υποχρεούνται για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από τη λήξη του περιορισμού να φέρουν μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).


Η υποχρέωση των παραπάνω προϋποθέσεων ισχύει και για παιδιά από πέντε (5) ετών και άνω.

Πρωτόκολλο για επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Αφιξη με αυτοκίνητο:

Οι χερσαίες αφίξεις στην Ελλάδα πραγματοποιούνται μέσω των συνοριακών σταθμών της Κακαβιάς, της Μέρτζιανης και του Μαυροματίου από την Αλβανία, των Ευζώνων, της Δοϊράνης, της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής από τη Βόρεια Μακεδονία, του Προμαχώνα, του Ορμενίου, της Νυμφαίας, του Κυπρίνου, του Αγίου Κωνσταντίνου και της Εξοχής από τη Βουλγαρία, όπως επίσης των Κήπων και των Καστανιών από την Τουρκία.


Έως την 18η Απριλίου 2022 και ώρα 6.00 π.μ., η είσοδος στη χώρα πραγματοποιείται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:


Στους επιβάτες που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς επίσης από τις χώρες Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα), Κολομβία, Λιχτενστάιν, Λίβανος, Μαλαισία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Μπενίν, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκο, Τουρκία, Τυνησία και Φερόες Νήσοι επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα με την επίδειξη Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες για ένα από τα παρακάτω στοιχεία:
 
Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ 9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση,
ή
Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως 6 μήνες,
ή
Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους.
 
Στους ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται, επίσης, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Τέλος, στους επιβάτες που προέρχονται από όλες τις άλλες χώρες, η είσοδος στη χώρα, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κατάσταση, επιτρέπεται με την επίδειξη:
 
αρνητικού PCR τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών.
ή
αρνητικού rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Οι σχετικές βεβαιώσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί από πιστοποιημένα εργαστήρια στην αγγλική γλώσσα.

Κατά την άφιξή τους, οι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (PCR ή rapid test). Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό θα ισχύει καραντίνα 5 ημερών. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί, με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, λήγει ο προσωρινός περιορισμός. Εάν ο πυρετός συνεχίζει μετά την πάροδο των 5 ημερών, παρατείνεται ο προσωρινός περιορισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Ωστόσο, οι επιβάτες αυτοί υποχρεούνται για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από τη λήξη του περιορισμού να φέρουν μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Υπόχρεοι για τα παραπάνω είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των πέντε (5) ετών.

Πρωτόκολλο για αφίξεις στα χερσαία σύνορα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Άφιξη με Καράβι:

Έως την 18η Απριλίου 2022 και ώρα 6.00 π.μ. η είσοδος στη χώρα πραγματοποιείται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Τα θαλάσσια ταξίδια προς την Ελλάδα πραγματοποιούνται σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

 

Επιτρέπεται ο κατάπλους στην Ελλάδα ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας και μεταφορικής ικανότητας έως και σαράντα εννέα (49) επιβατών.

Ειδικότερα, ο κατάπλους στην Ελλάδα πλοίων αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, που προέρχονται από την Τουρκία, επιτρέπεται αποκλειστικά στα λιμάνια Καβάλας, Μυτιλήνης, Χίου, Βαθέος και Πυθαγορείου Σάμου, Μύρινας Λήμνου, Σύμης, Σκάλας Πάτμου, καθώς και στους τουριστικούς λιμένες Κω και Ρόδου.

Παράλληλα, επιτρέπεται η διενέργεια περιηγητικών ταξιδίων κρουαζιερόπλοιων, ανεξαρτήτως σημαίας, και ο κατάπλους τους στην Ελλάδα.


Στους επιβάτες που προέρχονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς επίσης από τις χώρες Άγιος Μαρίνος, Αλβανία, Ανδόρρα, Αρμενία, Βατικανό, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελβετία, Ελ Σαλβαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Κινεζική Ταϊπέι (δεν αναγνωρίζεται ως κράτος από την Ελλάδα), Κολομβία, Λιχτενστάιν, Λίβανος, Μαλαισία, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Μπενίν, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Πράσινο Ακρωτήριο, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκο, Τουρκία, Τυνησία και Φερόες Νήσοι η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες για ένα από τα παρακάτω στοιχεία:
 
Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ 9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση,
ή
Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως 6 μήνες,
ή
Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους.
 
Στους ταξιδιώτες από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, η είσοδος στην Ελλάδα επιτρέπεται, επίσης, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού αρνητικού αποτελέσματος, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

Τέλος, στους επιβάτες που προέρχονται από όλες τις άλλες χώρες, η είσοδος στη χώρα, ανεξάρτητα από την εμβολιαστική τους κατάσταση, επιτρέπεται με την επίδειξη:
 
αρνητικού PCR τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών
ή
αρνητικού rapid test εντός 24 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.
 
Οι σχετικές βεβαιώσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί από πιστοποιημένα εργαστήρια στην αγγλική γλώσσα.

Κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο (PCR ή rapid test). Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό θα ισχύει καραντίνα 5 ημερών. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα έχουν βελτιωθεί, με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, λήγει ο προσωρινός περιορισμός. Εάν ο πυρετός συνεχίζει μετά την πάροδο των 5 ημερών, παρατείνεται ο προσωρινός περιορισμός μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Ωστόσο, οι επιβάτες αυτοί υποχρεούνται για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από τη λήξη του περιορισμού να φέρουν μάσκα υψηλής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Υπόχρεοι για τα παραπάνω είναι όλοι οι Έλληνες και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των πέντε (5) ετών. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

What's nearby

02 IMG 1402
Λευκιμμη - Παξοί Συνδέουμε καθημερινά την Κέρκυρα με τους Παξούς από το λιμάνι..
Το Μουσείο Καποδίστρια – Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών είναι το πρώτο και μοναδικό..
BREXIT el
UK CITIZENS IN THE EU AND GREECE AFTER THE END OF THE..
Η KERKYRA SEAWAYS γιορτάζει φέτος 50 χρόνια στην γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα...
GOUVIA1 2290x800 1
Η υπερσύγχρονη μαρίνα των Γουβιών, μόλις 7 χλμ. από την πόλη, δεν..