Most popular articles
Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας. Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κερκύρας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 ως σωματείο και έλαβε τη σχετική...
Μαρίνα Γουβιών. Η υπερσύγχρονη μαρίνα των Γουβιών, μόλις 7 χλμ. από την πόλη, δεν αποτελεί μόνο τέλειο αραξοβόλι για χιλιάδες...
Κυνοπιάστες. Οι Κυνοπιάστες είναι ένας παλιός, επίσημα χαρακτηρισμένος, παραδοσιακός οικισμός, οκτώ (8) χλμ. νότια της πόλης, δύο (2) χλμ. δυτικά...
Μουσείο Ελιάς . Στους Κυνοπιάστες, ένα γραφικό χωριό επτά χιλιόμετρα δυτικά της πόλης , λειτουργεί το μουσείο της ελιάς <<Δονάτος...
Φιλαρμονική Σιναράδων. Ήταν αρχές του 1960 όταν ο Νικόλαος Πηγής του Νικολάου (πρόεδρο της κοινότητας) και ο Νικόλαος Γραμμένος (υπάλληλο...
Remove filters
Apply filters
Home / Γενικές Πληροφορίες / Χώροι Στάθμευσης (Parking) στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ιστορικό Κέντρο από 20:00-23:59 (4/8-27/8 2023)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ιστορικό Κέντρο από 20:00-23:59 (4/8-27/8 2023)

IMG 1903

Δρομολόγια Νο 15 από το Λιμάνι για Πόλη

Δρομολόγια Νο 15 από το Αεροδρόμιο για Πόλη

(https://astikoktelkerkyras.gr/en/itineraries/)

 

 

Υπεύθυνη Δήλωση Μον.Κάτοικοι (1)

Εφαρμογή πιλοτικών μέτρων ήπιας κυκλοφορίας στο

Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας

 Μετά από διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και τους συλλόγους μονίμων κατοίκων αλλά και στόχο να βελτιωθεί η εικόνα στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και η Τροχαία διαμόρφωσαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο της Κέρκυρας.

Τα μέτρα έχουν πιλοτικό χαρακτήρα, θα επικαιροποιούνται και θα αξιολογούνται διαρκώς. Στοχεύουν να τερματιστούν οι εικόνες κυκλοφοριακής συμφόρησης, να τερματιστεί η ταλαιπωρία πολιτών και επισκεπτών.

Τα μέτρα, που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Διοικητής της Τροχαίας Κ. Βλαχόπουλος.

Συγκεκριμένα:

-Στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας από τις 20:00 το απόγευμα ως τις 23:59 το βράδυ, από την Παρασκευή 4 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου, θα επιτρέπεται η πρόσβαση οχημάτων μόνο:

α) των μόνιμων κατοίκων, των δικύκλων, των ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

β) των οχημάτων ΑμεΑ, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πυροσβεστικής και των ασθενοφόρων.

Τα σημεία πρόσβασης των οχημάτων που εξαιρούνται από την απαγόρευση είναι αποκλειστικά η Κολώνα Ντούγκλα για όσους κινούνται προς την Σπιανάδα και η Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της τάφρου του νέου Φρουρίου για όσους κινούνται προς τη Σπηλιά.

Με την εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων όλο το ιστορικό κέντρο μετατρέπεται σε περιοχή ήπιας κυκλοφορίας. Τα οχήματα που επιτρέπεται να προσεγγίσουν θα πρέπει να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες που δεν θα υπερβαίνουν τα 20 χλμ. ανά ώρα και να παραχωρούν σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα στους πεζούς.

Στάθμευση

Προκειμένου να διευκολυνθούν επισκέπτες αλλά και πολίτες από την εφαρμογή των ήπιων μέτρων κυκλοφορίας, για το διάστημα θα λειτουργήσει χώρος στάθμευσης α) στην περιοχή του Λιμένα, β) στο Εθνικό Αθλητικό Στάδιο ΕΑΚ και γ) έμπροσθεν του Α΄Νεκροταφείου στη Γαρίτσα όπου θα είναι δωρεάν.

Η είσοδος και έξοδος στο χώρο στάθμευσης του Λιμένος, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από τον κυκλικό κόμβο στο νέο λιμένα. Ο χώροι θα είναι διαθέσιμοι για δωρεάν στάθμευση από την 20:00 έως την 02:00 ώρα τα ξημερώματα.

Έξω από τους χώρους στάθμευσης υπάρχουν στάσεις του Αστικού Κτέλ (Νο 15) που σας μεταφέρουν σε 5' στο Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Δείτε τα Δρομολόγια του Λεωφορείου:

Νο15-απο το λιμάνι προς πόλη.

Το ίδιο και από το χώρο του Εθνικού σταδίου (ΕΑΚ) για όσους έρχονται από το Νότο.

Δείτε τα Δρομολόγια: Νο15-Αεροδρόμιο-προς πόλη

 

*Περισσότεροι ιδιωτικοί και δημόσιοι χώροι στάθμευσεις, δείτε εδώ: https://visit.corfu.gr/el/category/genika/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%bc%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%82/

Μόνιμοι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος έχει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα προχωρήσει τη διαδικασία καταγραφής των μόνιμων κατοίκων του Ιστορικού Κέντρου και ήδη έχει εκδώσει τις σχετικές κάρτες (ειδικά Αυτοκόλλητα στο Παρμπρίζ).

Ειδικά για τους μόνιμους κατοίκους που δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες τους, το Γραφείο Καθημερινότητας στην οδό Καλοχαιρέτου 3 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. (2661024444) με το Ε1 της εφορίας που δείχνει ως κύρια κατοικία την διεύθυνση εντός του Ιστορικού Κέντρου και την ταυτότητα τους.

-Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Μονίμου Κατοίκου , (που δηλώνουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι στο ιστορικό κέντρο και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν (1 αυτοκίνητο/κατοικία)).

-Αντίγραφο του Ε1 που φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας στο Ιστορικό Κέντρο και

-Φωτοτυπία του Δελτίου Ταυτότητάς.

*Οι ενδιαφερόμενοι  θα μπορούν να στέλνουν και στο email: [email protected]  τα εξής δικαιολογητικά και την επόμενες 1-2  μέρες να περνάνε για παραλαβή από το γραφείο:

 

Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλαχόπουλος, θα υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ακόλουθα σημεία:

α) Είσοδος της πόλης στην Τάφρο του Νέου Φρουρίου

(β) Σταματίου Δεσύλλα και Γεωργίου Θεοτόκη (πεζόδρομος).

Tα οχήματα που κινούνται από Λοχαγού Βλάικου προς Σταματίου

Δεσύλλα θα κατευθύνονται υποχρεωτικά προς την Γεωργίου Θεοτόκη

(Σαρόκο)

(γ) Λ. Αλεξάνδρας και Γεωργίου Θεοτόκη (μπόμπα).

Δεν θα είναι εφικτή η προσέγγιση των οχημάτων από πλατεία Σαρόκο

προς Γεωργίου Θεοτόκη.

(δ) Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Ριζοσπαστών Βουλευτών (ΕΛΤΑ).

Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων από Λ. Αλεξάνδρας προς

Ριζοσπαστών Βουλευτών

(ε) Λεωφόρος Δημοκρατίας και Λεωφόρος Αλεξάνδρας.

Τα οχήματα που κινούνται στην Λεωφόρο Δημοκρατίας θα

κατευθύνονται στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

(ζ) Βραίλα Αρμένη και Ντίνου Θεοτόκη (μουσείο).

Τα οχήματα που κινούνται επί της Βραΐλα Αρμένη θα κατευθύνονται

υποχρεωτικά στην Ντίνου Θεοτόκη.

Για την εφαρμογή των μέτρων θα υπάρχουν σε κομβικά σημεία των οδών άνδρες της Τροχαίας Κέρκυρας ενώ το έργο τους θα συνεπικουρηθεί και από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός βασίζεται στην διαμόρφωση βασικών αξόνων κυκλοφορίας καθώς και τη διαχείριση συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης όλων των οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των επισκεπτών καθώς και των μονίμων κατοίκων από και προς το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας, τις συγκεκριμένες ώρες αιχμής.

Υπεύθυνη Δήλωση Μον.Κάτοικοι (1)

Τοποθεσία

What's nearby

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 10ου «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Το 10o «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΙΑΣ..