Most popular articles
Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας. Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κερκύρας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 ως σωματείο και έλαβε τη σχετική...
Μαρίνα Γουβιών. Η υπερσύγχρονη μαρίνα των Γουβιών, μόλις 7 χλμ. από την πόλη, δεν αποτελεί μόνο τέλειο αραξοβόλι για χιλιάδες...
Κυνοπιάστες. Οι Κυνοπιάστες είναι ένας παλιός, επίσημα χαρακτηρισμένος, παραδοσιακός οικισμός, οκτώ (8) χλμ. νότια της πόλης, δύο (2) χλμ. δυτικά...
Μουσείο Ελιάς . Στους Κυνοπιάστες, ένα γραφικό χωριό επτά χιλιόμετρα δυτικά της πόλης , λειτουργεί το μουσείο της ελιάς <<Δονάτος...
Φιλαρμονική Σιναράδων. Ήταν αρχές του 1960 όταν ο Νικόλαος Πηγής του Νικολάου (πρόεδρο της κοινότητας) και ο Νικόλαος Γραμμένος (υπάλληλο...
Remove filters
Apply filters
Home / Γενικές Πληροφορίες / Χαιρετισμοί / Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τουρισμού Κεντρικής Κέρκυρας

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τουρισμού Κεντρικής Κέρκυρας

Φίλες και φίλοι,

Η Κέρκυρα διαχρονικά αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της Ευρώπης. Έναν τόπο με θαυμάσιες αντιθέσεις, αλλεπάλληλες επιρροές, σταυροδρόμι πολιτισμών και χρωμάτων.

Η γεωγραφική της θέση στην είσοδο της Αδριατικής Θάλασσας καθόρισε από νωρίς την πορεία της στο χρόνο. Την κατέστησε σημείο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτιστικών απόψεων, προστατευτικό λιμάνι, ασφαλές οχυρό, σημαντικό κόμβο ανεφοδιασμού στα μακρόχρονα εμπορικά ταξίδια. …

Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του νησιού είναι ιδιαίτερα εμφανής στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Στενά καντούνια, απλωμένες μπουγάδες, ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, κτίρια με βενετσιάνικες, γαλλικές και αγγλικές επιρροές, αποτελούν πόλο έλξης για τον επισκέπτη. Η ιστορία, ο πολιτισµός και οι παραδόσεις φυλάσσονται προσεκτικά σε µουσεία και συλλογές. Το ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά φρούρια και τις περιμετρικές οχυρώσεις συνθέτει ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο που το καλοκαίρι του 2007 εντάχθηκε στα Μνηµεία Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

Οι οχυρώσεις αυτές, με κορυφαία στοιχεία τους, το Παλαιό και Νέο Φρούριο, προσφέρουν πανοραμική θέα της πόλης και περικλείουν όλες τις βασικές εξελίξεις της αμυντικής τέχνης από τον 15ο έως και τον 19ο αιώνα.

Σήμερα ο ίδιος τόπος εξακολουθεί να εμπνέει τον επισκέπτη, να τον παρασύρει στα βήματα της ιστορίας, αποτυπωμένης σε κάθε γωνιά της κερκυραϊκής γης: ευρήματα από την προϊστορική και αρχαϊκή περίοδο, μοναδικά έργα της κλασσικής αρχαιότητας, ρωμαϊκά, βυζαντινά και μεσαιωνικά μνημεία, δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού συνυπάρχουν με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Με διεθνώς αναγνωρισμένες φιλαρμονικές και χορωδίες, η Κέρκυρα διαχρονικά παράγει μουσική. Η πολιτιστική αυτή

δυναμική, παρουσιάζεται έντονη στο χώρο και αποτυπώνεται σε θρησκευτικές γιορτές και μουσικές εκδηλώσεις με χαρακτηριστική ποιότητα.

Χωριά και παραδοσιακοί οικισµοί, ανάλογα µε την εποχή που κατοικήθηκαν παραπέµπουν στο Βυζάντιο, την εποχή των Ενετών αλλά και στη λαϊκή αρχιτεκτονική του 20ου αιώνα. Εδώ θα βρείτε μοναδικά αξιοθέατα, επιβλητικά κάστρα, συλλογές και µουσεία που αναδεικνύουν το τοπικό στοιχείο στην ιστορία, την τέχνη, τα ήθη και τα έθιµα του τόπου.

Η φυσική ομορφιά της Κέρκυρας παραμένει αξία σταθερή στον χρόνο.

Η θάλασσα, ο ήλιος κι ο άνεµος σµιλεύουν το νησί δηµιουργώντας µια εντυπωσιακή ακτογραµµή. Παραλίες µε χρυσή άµµο ή λευκά βότσαλα, βράχοι – γλυπτά, δέντρα που απλώνουν τον ίσκιο τους µέχρι το νερό. Με ξεχωριστή γεωμορφολογία και έντονες αντιθέσεις διαθέτει υδροβιότοπους σπάνιας ομορφιάς και μοναδικά οικοσυστήματα που συγκεντρώνουν τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Λίγα µίλια µακριά από την κοσµοπολίτικη ζωή της Κέρκυρας, βρίσκονται τα τρία υπέροχα νησάκια που την περιβάλλουν: Oθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι. Γραφικοί οικισµοί, µονοπάτια, παραδοσιακά ταβερνάκια και πεντακάθαρη θάλασσα συνθέτουν µια “διαφορετική” πρόταση για παραδεισένιες διακοπές, ξενοιασιά και περιήγηση σε ένα αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον. Αναβαθμισμένες υποδομές και τουριστικές υπηρεσίες καθιστούν την Κέρκυρα ιδανική για διακοπές και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Προστατευόμενες περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους προσφέρονται για δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ελκύουν το ενδιαφέρον διαφόρων target groups.

Ιδανικός θαλάσσιος προορισμός, φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Μεσογείου και έλκει το ενδιαφέρον των ιστιοπλόων σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα οι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις κρίκετ, ιστιοπλοΐας, κολύμβησης, running and mountain trails σε συνδυασμό με την πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων και πανηγυριών που διοργανώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού, συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της βιωματικής εμπειρίας του επισκέπτη!

Με εξαιρετική τοπική κουζίνα η οποία υπόσχεται ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις και έντονο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, η Κέρκυρα σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τις διαφορετικές της πτυχές.

Εμείς θα είμαστε εδώ για να καλωσορίσουμε τους φίλους μας και να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές από την δική μας καθημερινότητα.

Μια καθημερινότητα ευχάριστη, γεμάτη άπλετο φως, θαλασσινή αύρα και χαμόγελα ζεστά!!!

O Aντιδήμαρχος Τουρισμού

Παναγιώτης Βαρούχας